3 omgångar, 3 lag

3 omgångar kvar av Allsvenskan och tre lag som på allvar slåss om guldet, Djurgården, Kalmar och Göteborg. Visserligen har även fler lag teoretiskt sätt chansen att vinna men jag är fullkomligt övertygad om att det kommer att stå mellan dem tre tidigare nämnda lagen. Är det Kalmar som ska ta hem dubbeln, ska IFK hålla hela vägen i mål eller kan Djurgården utmana?

Tre segrar

För att ta hem pokalen lär tre segrar vara ett måste, framförallt för Djurgården som ligger en poäng efter. Som Nanne Grönvall sa efter segern mot Malmö senast:

Vi hänger med och det krävs tre segrar till om vi ska vara med hela vägen. Ingen kan ha sådana förväntningar på oss men däremot har vi förhoppningar. Det är en stor skillnad.

Det gäller att ha marginalerna på sin sida nu. Avstängningar och skador kan komma avgöra guldstriden. Att Djurgården saknar Aki Riihilahti i den svåra bortamatchen mot Gefle kan stå sig dyrt. Likaså om Niclas Alexandersson inte kommer på benen igen tills matchen mot Malmö. Lagkaptenen är oerhört viktig för sitt lag.

Tror på Göteborg

Det är tre lag som har spelat väldigt taktiskt skickligt den här säsongen. Det går inte annat än att bli imponerad av Kalmars täta defensiv och ruggiga effektivitet. Även Siggis taktiska fingertoppskänsla som fått fart på 08:orna. Jag väljer dock att hålla IFK som favorit till guldet. De har ett komplett lag med en härlig mix av rutin och talang. Värvningarna har även varit lyckade. Försvaret har trots sin snittålder fungerat utmärkt och mittlåset Bjärsmyr och Sigurdsson har verkligen visat att man inte behöver vara 30+ för att vara mittback. På mittfältet styr Alex med sin rutin och på andra kanten bidrar Hysén med fart och fläkt.
Men det är främst den viktige målkungen som har funnits. Under våren var Marcus Berg helt incredible. När han lämnade var det dock många som trodde att laget skulle rämna, varken Wallerstedt eller Selakovic hade presterat så långt. Men då klev andra fram i luckan efter Berg. Wallerstedt började leverera, men framförallt gjorde Wernbloom succé i den nya rollen!

Stabilt målskytte är väldigt viktigt för att man ska hänga med i toppen och det kommer att ta IFK hela vägen in i mål!

Det här inlägget postades i Allsvenskan. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *