Adriano kan glömma Europa

Till Champions League lämnar varje klubb in en lista på 25 spelare som ska vara tillgängliga för spel i turneringen. Inter Milan lämnade in en lista inlkuderande supersvensken Zlatan Ibrahimovic, Julio Cruz, Hernan Crespo, samt nye, vasse David Suazo. Visst får man den känslan att någon saknas när man kollar in de blott fyra anfallarna på listan?

För ett par, tre år sedan var Adriano Inters superstjärna. Hans fysik, tunga skott, och frisparkar. De senaste åren har det inte varit så. De år som skulle vara Adrianos steg-upp-till-den-allra-högsta-toppen- år har han genomgått floppmatch efter floppmatch.

Inters tränare Roberto Mancini har dock förklarat sig positiv till att Adriano kan få igång karriären igen och börja spela bättre fotboll med mer hjälp från honom själv och klubbledningen, samt bättre inställning hos den store brassen.

Vad tror vi på fotbollsprofiler? Jag får den känslan att Adriano kommer att få det svårt att hitta tillbaka till sina forna glansdagar om han stannar i klubben. Han har vägrat att låta sig lånas ut, så min gissning är att Adriano aldrig blir den superstjärna som alla väntade sig. Att bli utelämnad från Champions League-truppen gav honom knappast någon kick, åtminstone inte i rätt riktning. Adriano verkar vara den sorten som tappar allt vid små motgångar och som sedan bara går ut och är nonchalant på planen. Han kommer aldrig kunna ta det steget ut som spelare som Cristiano Ronaldo tog under fjolårssäsongen. Ska vi säga så, Adriano? Eller har du något att plocka fram för mig och en hel fotbollsvärld?

Det här inlägget postades i Champions League, Italien. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *