Ajaj, Barca, mindre bra

Det har varit ett brutalt långt uppehåll på fotboll, onekligen. Dags att komma igång med färskheter igen.

Att Barcelona förlorade hemma mot Real Madrid är kanske inte är någon färskhet då det skedde ett antal dagar sedan (23 dec), men det är väl värt att diskuteras. Det första jag måste säga är att Iker Casillas i Madridmålet var briljant, fullkomligt makalös, och frågan är om han inte är världens störste målvakt. De räddningar han stod för var inte bara svettiga för honom. Julio Baptista och ungtuppen Sergio Ramos i backlinjen stod för lysande insatser och Baptista var den som punkterade matchen redan i 35:e minuten.

Ronaldinho var mycket sorglig att skåda, och om man fick lov att utse en matchens sämsta spelare så blir det nog han. Rijkaard imponerade inte heller på mig genom att sätta in de visserligen talangfulla Giovanni Dos Santos och Bojan Krkic i alltför tidiga skeden av matchen (åtminstone vad gäller Dos Santos). Nu imponerade varken Xavi eller Deco som fick kliva av, men sådana ungtuppar i en sådan viktig match i ett sådant viktigt skede? Va? Slutresultatet skrevs till 1-0 till Reals favör.

I övrigt, en liten ligauppdatering, Inter leder Serie A hyfsat komfortabelt med 7 poäng ner till Roma; med 6 raka vinster ser Milano-laget starkare ut. Det är något man inte kan säga om dess ärkerival. På 14 matcher har A.C Milan bara tagit 18 poäng! Med 4 vinster, 6 oavgjorda och 4 förluster gör det Milan till urtypen för ett mittenlag! Samtidigt har de släppt in näst minst mål, vad ska man säga? Det gör inte saken särskilt mycket bättre i alla fall. Ständigt producerande David Trezeguet leder skytteligan på 13 mål

Det här inlägget postades i Italien, Spanien. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *