Att hänga upp sina minnen på väggen

Någonting som jag personligen tycker är väldigt roligt att göra är att titta på gamla foton. Det kan vara allt från bilder på mina föräldrar när de var yngre till olika resor som jag har gjort. Bilderna kan vara ett bra sätt att komma ihåg flera roliga minnen från olika platser och man kan nästan känna att det var igår som man var på dessa platser.

När man var yngre så använde man alltid kamera som man fick framkalla rullarna i för att få se sina bilder. Idag är det ju lite annorlunda då man kan se resultatet av bilden bara sekunder efter att man har tagit den. Likaså så lägger man idag oftast bara in alla bilder på datorn och tittar på dem i digital form när man vill minnas tillbaka till olika stunder. På så sätt så syns inte bilderna på samma sätt som förut och det är lite tråkigt tycker jag.

Om man dock vill kunna se sina bilder så är ett smart sätt att göra stora fototavlor av bilderna man tagit. Dessa kan man sedan pryda sina väggar med och man behöver bara titta upp på väggen för att minnas alla fina stunder man har fått.

Om man har varit med om någonting riktigt spännande i livet kan det vara kul att föreviga detta på bild och då gärna ha den bilden synlig i sitt hem. Till exempel tror jag att de fotbollsspelare som vunnit till exempel Champions League har någon bild för detta i sitt hem.

Det här inlägget postades i Blandade tankar. Bokmärk permalänken.

1 svar på Att hänga upp sina minnen på väggen

  1. Per skriver:

    Eftersom jag brinner just angående fototavlans utveckling kunde jag inte låta bli att kommentera. Jag tror att fototavlor blir en allt mer uppskattade nu när fotokonsten sprids bland allt fler och som du säger mängden av bilder göms undan i datormapparna . Canvas är ett utmärkt alternativ för stora tavlor medan jag tror att mindre fototavlor med en trä- eller metallram passar bättre för speciella händelser bland vänner och anhöriga. Bättre sätt att ”minnas alla fina stunder” finns inte tycker jag. Att ge bort en tavla som en present är också ett utmärkt sätt att sprida glädje och omtanke. Ger man bort tavlan till någon är det kanske en fördel också att den inte är för stor. Vill man och har tid och utrustning fixar man allt enklare tavlorna själv genom bra fotoskrivare och ramar från ex Ikea eller Gallerix.
    Själv har jag nyss startad igång en kul affärsidé, Tavlogram, som är ett sätt att hjälpa andra att rama in sina bilder och skicka dom till vännerna med ett hälsningskort, i en designad presentförpackning till mottagare över hela världen. Snabbt, enkelt och hållbarare än blommogram. Vad du tycker om idén?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.