Bottenstriden i Allsvenskan

Allsvenskan närmare sig med stormsteg. I tidigare inlägg har jag skrivit om och tippat toppstriden i årets upplaga av Allsvenskan. Detta inlägg tänkte jag ägna åt bottenstriden. Från och med i år är det tre klubbar som flyttas direkt ned till Superettan till skillnad från tidigare då två flyttades ned och ett fick kvala.

När man tippar bottenstriden i Allsvenskan bör man nämna alltid nämna nykomlingarna. Bland årets nykomlingar, Trelleborg, Örebro och Brommapojkarna är det främst dem sistnämnda som ser svaga ut. BP har helt andra förutsättningar än dem andra lagen i serien när det gäller det mesta. Man har i och för sig spelare som Olof Guterstam, skyttekung i Superettan i fjol, och mittfältaren Stefan Bergtoft. Bland nyförvärven inför debutsäsongen hittar vi även Arash Talebinenjad, föredetta AIK. Utöver dessa tre ser truppen ganska tunn ut. Det man får hoppas på är att en bra lagmoral kan lyfta laget över sin förmåga. Annars blir det svårt. Mycket svårt.

Med de båda andra nykomlingarna verkar det betydligt bättre. Det finns mer rutin och speciellt Trelleborg imponerade förra säsongen med sitt utmärkta försvarspel. Örebro har inte värvat lika intensivt som Trelleborg, men nyförvärven imponerar. Erkänt skickliga spelare som Stefan Rodevåg och Magnus Wikström kan ge den extra tyngd som krävs för att laget ska kunna hålla sig kvar. Trelleborg har däremot värvat betydligt friskare, dock inte lika namnkunnigt. Magnus Andersson och Hasan Cetinkaya är mest kända för mig sen tidigare. Jag tror dock att man har en så bra stomme sedan förra året att man har goda chanser att hänga kvar.

Förutom nykomlingarna tror jag att det finns tre lag som kommer att dras in i bottenstriden, Gais, Gefle och Halmstad. Alla tre hade det svårt redan förra säsongen. Gais har inför den här säsongen tappat flera av sina nyckelspelare, t ex Kari Stephenson och James Keene. Det gör att jag tror att dem får det svårt att klara sig kvar i år. Även Halmstad har gjort stora spelarförluster inför säsongen. Gefle tror jag har större chanser att klara sig kvar. Man har inte tappat så många nyckelspelare och har lyckats med att etablera sig i Allsvenskan.

Mitt tips är att de tre lagen som åker ut blir Brommapojkarna, Gais och Halmstad. Det kommer dock att bli en kamp intill sista omgången. Vi får se hur det ser ut när jag följer upp mina tips i slutet av säsongen…

Det här inlägget postades i Allsvenskan. Bokmärk permalänken.

1 svar på Bottenstriden i Allsvenskan

  1. Pingback: Fotboll | Mitt Allsvenska tips efter fyra omgångar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *