Champions League för damer

Champions League-finalen som går av stapeln imorgon är den fotbollshändelse som ligger i fokus för väldigt många sportintresserade just nu. Real Madrid och Atlético Madrid är de två lag som kommer att stå på plan på arenan i Lissabon och göra upp om en av de största titlarna inom Europeisk ligafotboll.

Men någonting som många kanske inte har koll på är att det även finns en Champions League för damfotbollen och finalen av denna gick av stapeln igår. Svenska lag har gjort stora framgångar i denna turnering och till och med vunnit två gånger. Detta skedde säsongen 02-03 samt 03-04 när Umeå IK med stora marginaler vann finalerna.

Från början gick turneringen under namnet UEFA Women’s Cup, men bytte till säsongen 2009-2010 namn till Women’s Champions League. Likt turneringen för herrar så deltar 32 lag i slutspelet som leder till den stora finalen. I år var det svenska Tyresö FF och tyska VfL Wolfsburg som fick göra upp om pokalen. Det blev en målfylld match som slutade 4-3 till det tyska laget.

Det här inlägget postades i Champions League, Damfotboll. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *