Champions League i hetluften

Liverpool satte just Inter i ett taskigt läge. På Anfield Road väntade engelsmännen i 85 minuter innan Dirk Kuyt gjorde 1-0, följt av 2-0 av Steven Gerrard ett par minuter senare…

Först och främst ska jag erkänna att jag tyvärr inte hade möjligheten att se någon Champions League match under kvällen, trots att jag ställt in mig på en kväll av härlig fotboll. Därför kan jag inte annat än summera matchen. Hetlevrade Marco Materazzi som vi alla känner till från fotbolls-VM 2006 drog på sig en varning efter tolv minuter, och en till efter trettio. Inter fick med andra ord kämpa i underläge under två tredjedelar av matchen. Vår egen Zlatan Ibrahimovic såg vi inte mycket av, förutom i en straffsituation, då han påstods ha blockerat Steven Gerrards skott med handen. Reprisen visar dock att den endast tog på bröstet.

I Rom tog Roma hand om Real Madrid, och gjorde det med en vinst. Trots att holländaren Arjen Robben gjorde lite vad han ville med Romas högerback Cristian Panucci släppte de vinröda bara in ett mål på Olympico; mycket tack vare en tufft spelande Philippe Mexes i mittförsvaret. Glänste mest gjorde nog Romas Mancini, som stod för ett av målen i denna 2-1 vinst. Övriga målskyttar var Raul och David Pizarro.

Olympiakos tog emot Chelsea, som nog ska vara glada över ett oavgjort resultat (0-0), då hemmalaget imponerade desto mer. Tyskarna Schalke slog Porto hemma, efter ett tidigt mål av Kevin Kuranyi.

Imorgon väntar nya matcher, som det tyvärr ser ut som jag kommer att missa också. I vilket fall är dessa Champions League matcher utmärkt uppvärmning inför Fotbolls-EM i sommar.

Det här inlägget postades i Champions League. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *