Damerna kvalar till VM

Att det svenska herrlandslaget kvalar in till VM är det nog inte så många som har missat. Det som kanske dock inte så många tänker på är att vårat damlandslag går igenom samma sorts kvalspel inför sitt världsmästerskap som spelas under sommaren 2015. Även detta VM spelas på andra sidan Atlanten, närmare bestämt i Kanada. De Europeiska lagens kval drog igång här i helgen som var och Sverige fick då chansen att plocka sina första poäng.

Sin första match fick de blågula spela på hemmaplan mot nationen Polen. Detta lag har inte lyckats kvala sig in till något större mästerskap tidigare och oddsen på en svensk seger var därför ganska så höga. Under första halvlek såg det dock inte ut som så, men i den andra halvleken kom det svenska laget igen och lyckades till slut sätta slutresultatet 2-0.

Totalt är det 24 lag som kommer att delta i VM-slutspelet och om de åtta europeiska platserna är det 42 nationer som spelar. Dessa har delats upp i grupper om sex där Sverige spelar i grupp 4 tillsammans med Skottland, Polen, Nordirland, Bosnien & Hercegovina och Färöarna. Om lite mindre än ett år spelar Sverige sin sista match och det där först då vi ser om laget tar sig till VM eller ej.

Det här inlägget postades i Damfotboll, VM. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *