Eleganta romare avvärjer Real

Igår hette kvällen Fotboll. Tre Champions League åttondelsfinaler skulle avgöras, och det vill man ju knappast missa. Denna gång valde jag att bestämma mig för en match att följa (och inte flippra mellan samtliga matcher, vilket gjorde att jag missade samtliga mål i Champions League- matcherna i tisdags). Det blev Real Madrid-Roma, direkt från Santiago Bernabeu stadion, i en måstematch för de spanska mästarna…

Om ni har följt med här på denna blogg om fotboll har ni säkert inte missat att Roma gick segrande ur den första matchen mellan de båda lagen. 2-1 blev det då till italienarna. I inledningen av den här matchen kunde jag inte annat än beundra Romas försvarsspel med franska generalen Philippe Mexès, som inte längre är någon talang utan en fullfjädrad försvarare, i mitten tillsammans med brasilianaren Juan. Med hjälp av grovjobbaren De Rossi på det defensiva mittfältet bildade de ett lås näst intill omöjligt att lirka upp. Kommentatorerna gnällde en del över felpassningar i första halvlek men jag kan nästan förstå varför. Romas säkra försvarsspel omöjliggjorde djupledspassningar för Real, som dock ständigt prövade sådana, då de insett att sidledspassningar inte tog dem framåt i banan. Samtidigt ville Roma inte hamna i för mycket press i början och försökte därför spela sig ur många situationer, vilket i sin tur också ledde till många felpass.

I andra halvlek försökte Real gång på gång, men lyckades inte riktigt tränga igenom. Istället åkte mittbacken Pepe på en andra varning med 20 minuter kvar och visades av planen. Detta följdes av en magnifik nick av Rodrigo Taddei tre minuter senare i Casillas vänstra kryss, riktigt läckert mål. Real kontrade dock snabbt och Raul kvitterade i 76:e minuten, efter att Mexès slutat spela då han ansåg att Raul varit i en solklar offsideposition. Fransmannen hade helt rätt och målet borde inte ha godkännts. I vilket fall hade det inte någon enorm betydelse, förutom att det ökade på spänningen en aning. Inhopparen Vucinic punkterade matchen på övertid med en skarvnick på en mycket snygg, hårt slagen och välplacerad frispark av Panucci. Roma vidare till kvartsfinal med totalt 4-2.

Chelsea hade inga problem med grekiska Olympiakos hemma på Stamford Bridge, och vann med 3-0 efter mål av Ballack, Lampard och Kalou. Desto mer spännande var det i matchen mellan Porto och Schalke 04, där Porto tog ledningen via mål av Lisandro Lopez i 86:e minuten. Då matchen i Schalke slutade 1-0 till tyskarna gick matchen till förlängning, vilken blev mållös. I straffläggningen höll Schalke-spelarna bättre koll på sina nerver och satte alla straffar som krävdes. Målskytten Lisandro Lopez missade sin straff, dock mest tack vare en magisk räddning av målvakten Neuer.

Så nu har vi våra kvarsfinaler att se fram emot, förutom att vi inte ännu vet hur det kommer att gå för Zlatan Ibrahimovic Inter, som ju befinner sig i ett taskigt läge med underläge 2-0. Vi får se nästa vecka…en match jag kan rekommendera som uppvärming inför sommarens Fotbolls-EM.

Det här inlägget postades i Champions League. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *