FIFA:s topplista har fått ett nytt lag i topp

Att fotboll är en sport som spelas i stort sätt överallt runt om i världen är ingen nyhet. Människor i alla åldrar har under åren gjort sporten till världens mest spelade och ännu fler fotbollsfantaster har följt spelarna och lagens varje steg mot toppen. Men vilket lag är egentligen bäst på fotboll?

FIFA har en internationell topplista över vilket fotbollslandslag som egentligen är just bäst på att spela boll. I lite över ett år har Spanien legat i toppen på denna lista efter sina segrar i både EM 2008 och VM 2010. Nu har dock dessa fått lämna över förstaplatsen till inga mindre än Holland, som för första gången någonsin lyckats ta sig högst upp på listan. De orange-klädda landslaget har hittills vunnit alla sina sex spelade matcher i EM-kvalet till mästerskapet nästa år, samtidigt som Spanien förlorade sin senaste match mot Italien.

Spanien ligger nu på en andraplats på listan tätt följda av Tyskland som kommer att bli Sveriges tuffaste möte i sin kvalgrupp. De gul-blå ligger stadigt kvar på en 18.e plats.

Det här inlägget postades i Holland. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *