Holländsk fotboll

Har inte skrivit om holländsk fotboll här på bloggen förut men nu är det dags. I helgen avgjordes holländska förstaligan i fotboll, Eredivisie. Vinnare blev PSV efter ett riktigt drama. Inför sista omgången hade tre klubbar, Ajax, PSV, AZ chansen att ta hem segern. AZ förlorade men både Ajax och PSV vann så ligan fick avgöras på målskillnad där PSV hade ett plussmål mer. Mer spännande än så kan det knappast bli. Inte ens i fotboll.

Årets spelare i Holland blev svenskbekante Afonso Alves, numera Heerenveen, utsedd till. Afonso som tidigare spelat i både ÖIS och Malmö vann skytteligan överlägset och har chansen att även vinna priset Guldskon som går till den som gjort flest mål i hela Europa. Just nu leder han tävlingen men flera konkurrenter har inte spelat färdigt för säsongen. Afonso avrundade säsongen på bästa sätt genom att göra 4 mål i sista matchen.

Afonsos lagkamrat Petter Hansson har även han haft en framgångsrik säsong bakom sig. För honom blir det dock ingen fotboll i Holland nästa säsong. Idag blev det klart att svensken lämnar Heerenveen för franska Rennes där han blir lagkamrat med Erik Edman.

Det här inlägget postades i Holland. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *