Innan blickarna riktas mot Österrike/Schweiz…

Om än lite sent – följande europeiska klubblag är semifinalister i Champions League 2008:

Manchester United – Barcelona
Liverpool – Chelsea

Hur gick detta till? I ett par fall hände det – tyvärr – helt utan intrig. Barcelonas bortavinst mot Schalke 04 i första matchen gjorde det extremt svårt för tyskarna i returen – och Barcelona spelade lungt och sansat till sig en semifinal (1-0 även i returmötet). Utan vare sig riktig fotbollsunderhållning eller minsta ökning i puls. Manchester United slog Roma på Olimpico med 2-0; detta krävde minst sagt en hel del av italienarna på Old Trafford. Efter att ha bjudit upp lite mesigt tröttnade United och Tevez nickade in segermålet (1-0 där med). Desto mer spännande var det dagen innan (naturligtvis hade jag själv förhinder just då) när Liverpool tog emot Arsenal på Anfield Road. I 83:e minuten gjorde potentielle höjdhopparen Adebayor målet som innebar 2-2, och avancemang för Arsenal, då första mötet slutade mållöst och bortamålsregeln gäller. Gerrard slog dock till två minuter senare för Liverpool, och Babels 4-2 mål i slutminuterna fick en ilsken Wenger att efter matchen deklarera hur ”äcklad” han var på grund av Arsenals eländiga oflyt. Fenerbahce vann i Turkiet med 2-1, detta räckte dog inte mot Chelsea som var starka på hemmaplan och vann med 2-0.

Tre engelska lag och ett spanskt som går trögt i La Liga. Personligen tror jag på en helengelsk final. Barcelona har inte övertygat under säsongen och det spel som visades upp mot Schalke kommer aldrig att knäcka United-försvaret. En Cristiano Ronaldo i högform mot ett försvar utan en av världens bästa mittbackar Carles Puyol (avstängd) kan bara sluta på ett sätt.

I övrigt så är mitt fotbolls-EM 2008 i fara! Jag har ingen 100%ig TV-garanti under upplösningen av dramat (i slutet av maj). Det är nästan så man är redo att skippa semestern.

Det här inlägget postades i Champions League. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *