Internationell fotboll

Här kommer ett längre inlägg om läget i dem stora ligorna i Europa. Vi har i helgen fått två ligasegrare i två av världens största ligor och dessutom två svenska ligasegrare. I Frankrike säkrade Lyon i går ligasegern utan att själva behöva spela. Det är främst en fantastisk höstsäsong som lagt grunden till klubbens sjätte raka seger i franska ligan. Stort grattis till Kim Källström!

Även i Italien avgjordes ligan igår. Dominanten Inter säkrade ligasegern trots att 5 omgångar återstår. Zlatan Ibrahimovic var lycklig efter segern:

”Det har varit ett fantastiskt år både för mig själv och för laget. Vi har satt många rekord och jag tycker att den här segern är den bästa jag någonsin upplevt.”

I England är det däremot långt ifrån avgjort. Sen en ganska lång tid tillbaka är det klart att titelstriden står mellan Manchester United och Chelsea. Med fyra omgångar kvar leder Manchester med tre poäng. Chelsea hade ett gyllene läge att gå förbi idag efter United tappat poäng mot Middlesborough men matchen slutade 0-0. Efter matchen gnällde Mourinho på sedvanligt manér på domaren:

”Vi är lite rädda för det ser ut som om det finns en regel i fotboll att det är förbjudet att döma en straff mot Manchester United”

Uttalande följer väl inte helt dem krav Chelseas styrelse ställ på portugisen för en fortsättning.

Mitt tips är att Manchester United till slut tar hem titeln. Sir Alex har lyckats bygga ett välfungerande lag där Ronaldo är tungan på vågen. Klarar man bara oavgjort borta mot just Chelsea blir United svårstoppade. Chelsea kanske får sin revansch I FA-cupen eller Champions League.

Det här inlägget postades i Allmänt. Bokmärk permalänken.

1 svar på Internationell fotboll

  1. Pingback: Fotboll | Manchester drar ifrån

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *