Liga-update – inte bara fotbolls-em är hett

Jag tänkte, efter mycket champions league resultat och mycket snack om fotbolls-em 2008 vore det kanske dags för en liten uppdatering av de stora ligorna i Europa. Fotboll spelas ju året om som sagt…

Jag tänkte börja i England och Premier League. Engelska lag har gjort succé i Champions League och om Liverpool går vidare till kvartsfinal kommer hälften av de åtta lag kvar i turneringen vara engelska. Hur som helst – i Premier League leder Arsenal för tillfälligt tabellen med två poäng ner till Manchester United och åtta poäng ner till Chelsea. Med tanke på att Manchester United har en match mindre spelad, och Chelsea två matcher mindre spelade är detta en mycket spännande tillställning. Lokalrivalerna Liverpool och Everton hotar på samma poäng strax under Chelsea.

I Italien är det tyvärr inte alls lika spännande. Zlatan Ibrahimovic Inter leder Serie A med sex poäng ner till Roma och hela sexton poäng ner till trean Juventus. Milan har en mellansäsong (förhoppningsvis) med arton poäng upp till toppen och ligger femma. Det ålderstigna laget måste föryngra sig – det är uppenbart.

I La Liga ser det bra ut för Real Madrid, ligaledarna med sex poäng marginal, trots att man förlorade två matcher under andra halvan av februari. Barcelona tog inte vara på chansen och har gått förlorande ur de två senaste matcherna, den senaste idag, hemma(!) mot Villarreal. Ett Villarreal som för övrigt skuggar de båda jättarna med sju poäng upp till katalanerna.

I Tyskland har Bayern München tagit tillbaka sin dominans över Bundesliga efter fiaskot i fjol. Sju poäng är det ner till tvåan Werder Bremen och jättarna ser starka ut.

För att summera det hela – Premier League ser mest spännande ut just nu, följt av La Liga. Alla matcher är dock alltid sevärda – så länge det är fotboll det handlar om…

Det här inlägget postades i England, Italien, Spanien, Tyskland. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *