Ny ordförande i Svenska Fotbollsförbundet

Under Svenska Fotbollsförbundets årsmöte som hålls den 24 mars i vår kommer man att välja en ny ordförande för förbundet. Lars-Åke Lagrell har sedan 1991 varit ordförande, men gick i vintras ut med att han inte kommer att ställa upp för nyval i vår. Sedan detta kom ut har det spekulerats kring vem som kan tänkas ta över efter Lagrell.

Tidigare har det pratats om att UEFA:s förre VD Lars-Christer Olsson varit en favorit till att efterträda Lagrell. Nu ser det dock lite annorlunda ut. Enligt Aftonbladet ser det nu ut som att majoriteten av rösterna kommer att hamna på Karl-Erik Nilsson som tidigare varit elitdomaren och ordföranden för U21-EM 2009.

När en ny ordförande ska väljas så är det 24 distriktsförbund med tre röster var plus 60 röster som fördelas proportionellt i förhållande till antal licenserade klubbar i distrikten, klubbarna i herrallsvenskan med 2 röster var och klubbarna i superettan och damallsvenskan med en röst var som avgör. Totalt är det då 192 röster som spelar in i vem som får ta över rollen som ordförande.

Det här inlägget postades i Allmänt. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *