Oavgjort för uselt spelande Sverige

Här har man spenderat närmare två timmar framför dumburken bara för att se hur Sverige misslyckas med att säkra en plats i EM 2008. Inget gjorde mig glad under hela matchen. Sverige tog visserligen ledningen tidigt, men vad hände sen? Ja, jag såg i alla fall inga läckra finter, inga snygga passningar och ingenting annat positivt heller för den delen. Nordirland dominerade andra halvlek,

Nordirland…vad är det för någonting? Är inte det helt enkelt norra delen av Irland eller någonting sånt? Det känns inte direkt som en landslag som över huvud taget borde tillåtas ha bollen på blågul planhalva. Men jojo, absolut, inga problem alls, vi svenskar är så gästvänliga så!

Kim Källström tog över vänsterkanten från Fredrik Ljungberg som lämnade återbud. Kim gjorde ingen glad. De svenskar som fick mig att småle någon gång ibland var Tobias Linderoth med sina fighteregenskaper, och nye högerbacken Matias Concha med sina härligt långa inkast som var Sveriges farligaste anfallsvapen idag (sorgligt men sant). Concha stod inte för några större misstag heller, vilket man tyvärr inte kan säga om backkollegan Petter Hansson. Petter gjorde i övrigt en bra match, men grodan i duellen med Nordirlands målskytt Lafferty är svår att förlåta.

Nu krävs oavgjort mot Spanien och vinst mot Lettland om vi vill vinna gruppen. Mot Spanien vill vi se lite fotboll! Ner med larviga långbollar på jorden, gubbar, spela snyggt!

Det här inlägget postades i Allmänt. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *