Professionella diplomater i underhållande sammandrabbning

Sverige mot Danmark på Råsunda slutade mållöst. Matchen var dock i min mening allt annat än långtråkig. Zlatan var i högform och hade riktigt skojigt med danskarnas försvar, chanser åt båda hållen, och, som de flesta fotbollskunniga nog redan räknat ut – bra målvaktsspel. Allt som saknas för perfekt underhållning är egentligen lite hett temperament, och det fick vi också lite prov på.

Både mina gäster och jag flög upp ur soffan av ren ilska efter Daniel Aggers hands i mitten av andra halvlek. För er som inte såg matchen ska jag med nöje förklara eländet. Zlatan slår fram bollen till Elmander, som med en utmärkt first touch praktiskt taget är förbi den finniga Liverpoolbacken och fri med för övrigt utmärkt spelande målvakten Tomas Sörensen. Men vad gör Agger? Han kastar sig som om han vore målvakt efter bollen och slår den förbi Elmander! Och vad gör kvastskaftet till domare? Han dömer fördel! Zlatan råkar nämligen få tag i bollen 40 meter från mål, utan vinkel, och med tre danskar emellan sig och målet. Det slutar med svensk hörna av någonting som skulle ha blivit antingen friläge eller rött för Agger, som jag har lärt mig att inte tycka om. Är domaren blind, har han ögonen sittandes så långt in som Stefan Holm, höll han på att vifta bort en fluga eller varför i h*lvete gjorde han något så urbota genomkorkat som att döma fördel? Förklara, någon!

Eftersnacket är alltid lika intressant. En intervju med Tobias Linderoth får vi se och frågan “Anders Svensson eller Kim Källström, vad är egentligen skillnaden för dig, vem föredrar du?” kommer upp. Var det någon som inte kunde förutse svaret på den frågan? Var det någon som hade väntat sig ett svar i stil med: “Mjaa, ja, Källström är ju egentligen mycket bättre” eller “Mjoo, det är klart att jag föredrar Svensson, vi passar mycket bättre ihop”? Alla nordiska fotbollspelare är högklassiga diplomater. Senaste gången någon sa något kontroversiellt, ja då var i alla fall inte jag född. “Nja, det innebär väl ingen större skillnad för mig alls, de jobbar alltid hårt för laget båda två och…Sen är det ju klart att de har olika kvaliteter men…” Apapapp, Linderoth! Var det inte lite vågat där? Nu blir de till att ta ett snack med Lagerbäck!

Tomas Sörensen hade precis lika intressanta saker och komma med, förutom att han inte vågade häva ur sig att några spelare i laget skulle ha olika kvaliteter! Linderoth blir nog högaktuell i svensk media efter den kommentaren…Vi fick också höra en längre intervju med Roland Andersson, assisterande förbundskapten. Eller var det verkligen så? Jo kanske, om man ökade till högsta volymen på TV:n och undvek att andas. Att man prata så grötigt och samtidigt så tyst som Roland Andersson är svårt att begripa. Och vad är det egentligen för språk han pratar? Är det svenska? Har jag bott för länge utomlands? Det enda jag lyckades snappa upp var: “Mjaae, jag tycker vi spelade bra fotboll”.

Nej, Sverige. Nästa gång en match med så många missade chanser blir mållös vill vi se lite frustration och ångest efter matchen. En sådan match kan dock gärna få vänta…

Det här inlägget postades i Allmänt, Landslaget. Bokmärk permalänken.

1 svar på Professionella diplomater i underhållande sammandrabbning

 1. Ralf Ekholm skriver:

  Hej,

  Ursäkta, jag märkte för sent att denna gälda enbart kommentar till artikeln.

  Sen läste jag den, och den är verkligen bra!

  Lykca till i framtiden.

  Här under är min originaltekst!

  UEFA Cup resultaten förutsedda med en helt ny teknologi synliga:
  http://bayminer.com/foot

  Hälsningar, hoppas Ni har någon nytta av denna vink
  ralf

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *