Romas framfart stoppas av skickligt placerade United-lyktstolpar

Kvartsfinalerna i Champions League har gått igång, med dunder och brak. Den bästa fotboll som kan spelas bjuds vi på; man vill inte annat än bänka sig.

Igår hölls två tuffa möten; Roma tog emot Manchester United på Olympico, och Barcelona reste till Schalke för att ta sig an Schalke 04. Det är svårt att ens tänka på fotbolls-em 2008 när man erbjuds sådan här underhållning i TV-rutan. Men jag måste säga, att med den fotboll som Roma spelade mot Real Madrid på Santiago Bernabeu i åttondelsfinalen andra omgången var jag sugna på att se om de kunde avvärja Manchester United lika elegant (jag rentav hoppades på det). Detta hände inte. The Red Devils med Wayne Rooney och (gissa vem) Cristiano Ronaldo i farten gick inte att stoppa, och Roma gick mållösa från sin hemmaplan (0-2). Barcelona, som för övrigt inte genomgår en bra tid i La Liga just nu med långt upp till Real Madrid i toppen, slog Schalke 04 på bortaplan med 1-0 och har därmed stor fördel på Camp Nou nästa vecka.

Tillbaka till nuet. I skrivande ögonblick har det gått runt 80 minuter i de båda kvartsfinalerna som spelas idag, onsdag. Ett av mötena är ett Premier League- möte, nämligen mellan Arsenal och Liverpool. Just nu står det 1-1 och Liverpool tycks nöjda med ett sådant bortaresultat, samtidigt som Arsenal verkar betydligt mer stressade. Ett mer intressant resultat hittar vi dock i Turkiet, där Fenerbahce bara ett par sekunder sedan tog ledningen mot Chelsea (ställning nu 2-1), och jag hade redan skrivit 1-1. Ännu mer intressant är att Deivid gjorde målet, då han orsakade Chelseas ledning tidigt i matchen via ett självmål. Detta mål var dessutom vackrare än de flesta – förmodligen från runt 30-35 meter var skottet.

Så gå inte och vänta på fotbolls-EM. Det händer stora grejer inom fotbollen just i detta nu!

Det här inlägget postades i Champions League. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *