Ronaldo lägger av med fotbollen

Under måndagen gick världsstjärnan och fotbollsspelaren Ronaldo ut med att han nu lägger karriären på hyllan. Under sin 18 år långa karriär har brasilianaren hunnit med att vinna VM två gånger och blivit utsedd till världens bästa spelare flera gånger och blev även den yngsta någonsin som fick denna utmärkelse.

Under måndagen ville stjärnan inte gå ut med anledningen till att han slutar med fotbollen utav sa endast att han ansåg att det var dags för det. Under tisdagen kom dock uppgifter ut om att Ronaldo lider av sjukdomen Hypotyreos som gör att ämnesomsättningen försämras, vilket kan förklara hans viktuppgång under karriären. För denna sjukdom krävs det att man tar hormoner för att hålla ämnesomsättningen i balans. Att använda tabletter utav detta slag inom fotboll bryter mot antidopningsreglerna och Ronaldo ville klargöra detta för omvärlden.

En annan stjärna som i veckan lagt av med sport är hockeyspelaren Peter Forsberg som på grund av skador fått avbryta sin comeback.

Det här inlägget postades i Allmänt. Bokmärk permalänken.

1 svar på Ronaldo lägger av med fotbollen

  1. Tråkigt att en av de allra största som man har fått uppleva lägger av. Kändes som han var äldre än han var men han hade ju en väldigt lång karriär på toppnivå.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *