Så var Em-lottningen avklarad, nu börjar denna långa väntan

Ja, nu blir det regerande Europa-mästarna Grekland, senast till synes överlägsna Spanien, samt Ryssland (var vi nu har dem) som blir motståndare i gruppspelet i sommarens EM-slutspel. Ja, vad ska man säga? Jag får den känslan att Spanien kommer att bli svårast, och att Greklands enkla spel kommer bli klurigt att försvara sig emot. Ryssland kommer bli det lag som vi måste slå.

Om jag tar mig en titt på andra grupper vi hade kunnat hamna i så ser jag inte varför någon skulle vara enklare. Vi hade kunnat få Frankrike, Holland och Rumänien emot oss, vi hade kunnat hamna i samma grupp som Portugal, Turkiet och ett Schweiz drivet av hemmapublik. Hade kanske en grupp bestående av Österrike, Tyskland och Polen varit att föredra? Möjligtvis…men svårt att säga.

Hur som helst står inte bara Sverige i fokus. Jag önskar att jag hade möjligheten att följa varje match från början till slut, med tanke på den underbara fotboll det lär bjudas på. Men det dröjer lång tid innan slutspelet drar igång. Innan dess har vi Champions League och alla Europas ligor som ska avgöras. Fotboll finns att avnjuta året runt.

Det här inlägget postades i Allmänt, Landslaget. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *