Snart riktig fotboll i Sverige igen

Ja, snart får vi äntligen se lite riktigt fotboll här i Sverige. För mig är Royal League och nu senast Supercupen bara två jippon som annordnas för att suga ut lite pengar ur fotbollen vintertid, för några sportsliga intressen verkar ju inte ligga i det hela. Nog tjatat om detta.

Snart är det alltså dags för Allsvenskan att dra igång igen. Jag hade tänkt att skriva ett blogginlägg om mina förhoppningar, förväntningar och vad jag tror inför och årets upplaga av den svenska högstadivisionen. Allsvenskan har ju dem senaste åren varit extremt svårtippad. Hur många trodde att AIK skulle slåss om guldet som nykomling förra året? Jag ska dock göra ett försök till att tippa Allsvenskans topp.

  1. Malmö FF – Malmö har sedan tidigare en mycket bred och stark trupp. Inför årets säsong har man dessutom förstärkt de brister som fanns förra säsongen. In har Jimmi Dixon från Häcken samt ÖIS succéman från i fjol kommit. I dag blev det dessutom klart att den finländske veteranen Jari Litmanen ger klartecken för ännu en säsong. 36-åring kan bidra med mycket nyttig rutin till truppen. Det som talar emot Malmö mest är egentligen pressen. Pallar de för trycket tror jag att något lag har svårt att stoppa skåningarna i år.
  2. Elfsborg – Elfsborg är definitivt en kandidat till guldet. Har precis som i fjol ett mycket intressant lag som klarat sig bra från spelarflykt. Nya toppnamn James Keene och Mathias Florén ger laget en mycket bra mix av gammalt och ungt. Det som talar är mot Elfsborg är att laget kommer att störas av Champions League mitt under säsongen. Man får dock hoppas att dem lyckas bra där. Det skulle behöva för svensk fotbolls skull.
  3. Helsingborgs IF – Helsingborg kommer definitivt vara med och slåss i toppen. Trots svåra förluster som Andreas Granqvist och Luton Shelton ser truppen stark ut och Stuart Baxter brukar ju få sin lag att spela bra fotboll. Dessutom är Henrik Larsson en ovärderlig tillgång. Med lite tur kan det räcka hela vägen.

Jag tror att guldet kommer hamna hos något av ovan nämnda lag. Elfsborg och Malmö får ses som dem största favoriterna. Förutom dessa lag så finns det en hel del uppstickare som man inte får glömma bort. Jag tänker främst på IFK Göteborg, Djurgården och AIK. Det är som sagt en helt och öppen historia där allting kan hända. Det är det som gör fotboll till fotboll.

Kommentera gärna med dina åsikter och tips om årets allsvenska!

Det här inlägget postades i Allsvenskan. Bokmärk permalänken.

2 svar på Snart riktig fotboll i Sverige igen

  1. Anton Malmberg skriver:

    Läste att Lars Lagerbäck tippade Elfsborg som segrare i Allsvenskan. Han verkar ha resonerat ungefär på samma sätt som jag när det gäller Elfsborg. Läs artikeln här. Wernerson tippar däremot, precis som jag gör, Malmö.

  2. Pingback: Superettan igång

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *