Statistik ifrån VM-kvalet

Kvalet till fotbolls VM 2018 börjar lida mot sitt slut. På en del delar i världen är hela kvalspelet redan avslutat och världsdelarna har redan plockat fram sina representerande nationer. I Europa är det ännu en omgång utav gruppspelsmatcher kvar innan vi vet vilka nio lag som går direkt till VM, samt vilka åtta som får göra upp i den avslutande play-offen om de sista fyra platserna. För Sveriges del ligger man just nu på en andraplats i sin grupp och har goda chanser att ta sig vidare.

På FIFA:s hemsida kan man inte bara titta på hur det har gått i de olika kvalmatcherna, utan även se statistik för hur det gått över lag under kvalets gång. Bland annat kan man se att det lag som har gjort flest mål under sitt kval är Australien som hunnit med 45 mål på 18 spelade matcher. Flest mål kom i mötet med Tadzjikistan där man satte bollen i nätet hela 7 gånger. Det lag som däremot haft mest målrika matcherna över lag är Belgien med ett målsnitt på 4,4 mål per match. Här finns en 9-0 seger mot Gibraltar samt en 8-1 seger mot Grekland inräknat.

Den enskilda spelare som satt bollen i mål flest gånger är Saudiarabiens Mohammed Al Sahlawi. Under de 14 matcher som han har spelat har han gjort 16 mål.

Ska man jämföra de olika kontinenterna så ser man att matcherna är mest målrika i Oceanien (3 mål i snitt per match), samtidigt som Asien hunnit med flest mål (660 stycken). Störst utdelning utav gula kort sker i sin tur i Sydamerika (4,6 per match).


Publicerat

i

av

Etiketter:

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *