Stor skandal för dansk fotboll

För dig som inte följt händelseförloppet tänker jag inte gå igenom det här. Du kan läsa om det på Fotbollsverige.

Det som hände i kväll är inte bara en stor skandal för dansk fotboll det är en skandal för hela fotbollsvärlden. Att inte spelare och framför allt domares säkerhet kan garanteras är helt oacceptabelt. Det som gör saken ännu värre är säkerhetvakternas passiva ingripande. Att det dessutom upprepas flera gånger gör det inte precis bättre. Det ska inte gå att springa över hela planen utan att någon ingriper! Pinsamt!

Nu är det inget fel på att det inte finns galler runt planen. Tvärtom tycker jag att det är bra. Alla som minns katastrofen på Heyselstadion förstår varför. Det som måste förändras är antalet vakter runt planen och deras insats.

Synd slut på en mycket underhållande fotbollsmatch. Sex mål är det inte ofta man ser. Dock tycker jag inte att man ska överskatta Sveriges spel. Alla målen berodde på slumpen eller individuella misstag från danskar. Danmark däremot spelade mycket bättre fotboll och förtjänade segern. Vi kanske borde vara tacksamma att det blev som det blev!

På onsdag spelar Sverige hemma mot Island. Då sitter jag i publiken och hoppas på ett annat scenario. Det vore ett perfekt sätt att fira nationaldagen på!

Det här inlägget postades i Landslaget. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *