Summering av Sveriges EM-kval

Om ungefär en månad spelar Sverige sin sista match i EM-kvalet inför nästa sommars mästerskap. hittills har det gått relativt bra för laget i gruppspelet som började redan för ett år sedan.

Sveriges första match var mot Ungern på hemmaplan då man vann med 2-0 efter att Pontus Wernbloom satt två mål. Några dagar därpå mötte man San Marino, även denna match på hemmaplan, och utklassade laget med en vinst med 6-0. i oktober spelade man sin första bortamatch i Amsterdam där man förlorade mot Nederländerna med 4-1. Man kom dock under våren och sommaren tillbaka med en vinst både på hemma- och bortaplan mot Moldavien plus en vinst mot Finland på bortaplan.

I fredags var det dags för match igen och då ännu ett möte mot Ungern som slutade med förlust. igår spelade man ännu en match mot San Marino som slutade med vinst med 5-0. Om en månad väntas en match mot Finland och Holland, som det krävs vinst i för att kunna direktkvalificera sig som bästa tvåa till slutspelet. Matchen mot Finland tippar experterna redan nu på att man kommer att vinna, medan matchen mot världens bästa fotbollsnation kan gå hur som helst. Går vi ur matchen med ett oavgjort resultat så finns ändå chansen att få spela i EM kvar beroende på hur det går i matchen mellan Portugal och Danmark.

Det här inlägget postades i EM2012 Kval. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *