Superettan

Jag har pga mitt påskfirande inte riktigt uppmärksammat årets upplaga av Superettan men nu är årets upplaga av den svenska 2:a divisionen i fotboll igång. Superettan innehåller i år en spännande nyhet, 3 lag flyttas upp direkt. Precis som jag gjorde inför Allsvenskan tänkte jag göra en genomgång av toppstriden i Superettan.
Enligt mig finns det många lag som har chansen att nå Allsvenskan i år. Det finns gott om föredetta Allsvenska klubbar som är hungriga på förstadivisionen igen. Dessutom är det flera lag, som t ex Ljungskile, som har varit med och utmanat ett par säsonger. Här kommer mitt tips på hur tabelltoppen kommer att se ut i höst:

  1. Häcken – Att Häcken har förlorat Jimmy Dixon till Malmö är tungt men i övrigt ser truppen stark ut. Nye lånet, Ze Antonio, verkar intressant. Kan mycket väl räcka hela vägen. Lucic är en mycket viktig klippa i laget.
  2. Öster – Har inte förlorat alltför många nyckelspelare, men inte heller värvat så intensivt. Känns som att det kan gå lite hur som helst.
  3. Norrköping – Har förstärkt truppen rejält inför säsongen. Nyförvärv som Magnus Samuelsson och Mikael Blomberg ger laget en bra tyngd. Man har dessutom förstärkt med några intressanta utlänningar. På förlustsidan ser det inte så farligt ut. Det kan räcka långt för Norrköping i år.

Förutom dessa tre bör även Örgryte, Landskrona och Sundsvall nämnas. Hos Örgryte har det varit fullt flyttkaos. Laget är obeprövat och får ses som en riktig joker. Landskrona har förlorat flera tunga namn men även värvat flera spännande spelare. GIF Sundsvall har förlorat Mikael Dahlberg men laget ser i övrigt starkt ut.

Som sammanfattning kan man säga att det ser mycket tätt ut i år. Flera lag än dessa kan även dessa slåss i toppen. Många lag känns ganska obeprövade, t ex nykomlingarna Sirius. Jag tror dock inte att det finns något lag som kan rå på Häcken i toppen. Vad tror du?

Det här inlägget postades i Superettan. Bokmärk permalänken.

2 svar på Superettan

  1. Pingback: Superettan « Spel och sport

  2. Pingback: Fotboll | Sirius

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *