Svennis, come back!

England ligger mycket, mycket illa till i EM-kvalet, för att säga det milt. Onsdagens förlust borta mot Ryssland sved rejält. Ryssland behöver bara slå Israel och Andorra samtidigt som Kroatien behöver slå Makedonien. Om de går ut och fullföljer de uppgifterna så kan England vinna med hur mycket de än vill i sista matchen mot Kroatien, de kan ändå glömma EM.

Den mest nervkittlande tillställningen för britterna komemr onekligen inträffa den 17:e november och utspela sig i Tel-Aviv. Israel har stått för ett starkt EM-kval och om något land kan slå Ryssland av dess två sista motståndare så är det laget från Mellanöstern. Och för att göra Englands elände ännu lite värre kan man ju lägga till att måste-vinsten mot Kroatien inte blir någon barnlek, långt ifrån.

Hur blev det då så här? England med spelare som Owen, Rooney, Gerrard, Lampard, Ferdinand och Crouch, alla bofasta i något av världens bästa klubblag, kan komma att missa EM! Är Steve McLaren verkligen rätt man? Han har nyligen gått ut i pressen och konstaterat att han förtjänar mer tid i sitt lagbygge. Här finns inte tid att bygga något, Steve! Och ska det byggas ska det göras fort, med tanke på de världsspelare du förfogar över. Du tror fortfarande att du är rätt man för jobbet, men misslyckas du att skaffa biljetter till EM-slutspelet nästa år kommer en specialbiljett tilldelas dig, signerad av en hel nation av fotbollsgalna britter – din biljett ut ur landet.

Svennis gick aldrig långt med England i något slutspel, men han tog dem alltid dit, och spelet kan inte ha varit (och var inte) dåligt, i så fall hade han inte fått stanna så länge som han gjorde. McLaren har, även om jag kanske inte sett tillräckligt med matcher, åtminstone inte imponerat på mig i sitt sätt att försöka få laget att spela fotboll. Jag begriper inte riktigt vad det är han ”bygger”, men jag får den känslan att ritningarna innehåller ett och annat misstag…

Det här inlägget postades i England. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *