Svenska stjärnskottet John Guidetti

Det finns idag en mängd stora fotbollsikoner i världen och flera utav dessa finns med i det svenska landslaget. Zlatan är kanske den som man först kommer att tänka på, men ett annat namn som blivit allt mer hett på fotbollsvärldens läppar är John Guidetti.

Den 23-årige forwarden har under flera år representerat det svenska landslaget på ungdomsnivå, men fick ta plats i A-landslaget under höstens EM-kval. Innan detta hade han spelat två vänskapsmatcher för A-laget, men i och med de stora framgångarna i förra sommarens U21-EM så är det först nu som har uppmärksammats av såväl media som fansen.

Som 16-åring värvades har som ungdomsspelare till den engelska klubben Manchester City, vilket var hans hemmaklubb fram till denna säsong då han flyttade till den spanska klubben Celta Vigo, där han gjort stor succé. Under tiden i City blev han utlånad till ett flertal olika klubbar i Europa och i flera fall resulterade det i succé för laget.

Förutom att uppmärksammas inom fotbollsvärlden har det till och med gjorts en låt om honom, som blivit en stor hit på såväl olika streamingtjänster som på radion.

Det här inlägget postades i Landslaget. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.