Sverige vidare i EM

Sverige är nu vidare i fotbolls-EM efter en sista kvalmatch mot Holland i tisdags. Detta var det möte som många trodde skulle bli det tuffaste för Sverige under kvalet och mycket hängde på denna match. Det var här det skulle avgöras om Sverige skulle gå direkt till EM, behöva spela play-off spel eller helt förlora sin chans att tävla om att bli Europas bästa fotbollsnation.

Och det gick precis som man ville. Efter endast 14 minuter satte Sverige matchens första mål tack vare Kim Källström. En stund senare kvitterade Holland och i slutet av första halvlek stod det 1-1. I den 50:e minuten sätter Hollands spelare Klaas-Jan Huntelaar 2-1 och spänningen höjdes rejält. Minuter efter detta får Sverige en straff där Sebastian Larsson sätter 2-2 och spänningen är olidlig. Endast en minut senare sätter Ola Toivonen ännu ett mål för de gul-blå vilket gav laget en seger.

Sverige är nu tillsammans med 10 andra lag klara för EM nästa sommar. Ytterligare fyra lag ska få komma med och vilka dessa är får vi veta efter play-off matcherna som spelas i November.

Det här inlägget postades i EM 2012. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *