Sveriges vinst endast småpotatis

Att Sverige skulle slå Lettland och kvalificera sig för EM-slutspelet var inte oväntat. Allt för lite talade emot ett misslyckande för att det ens skulle bli spännande. Nordirland var tvungna att slå Spanien borta, samtidigt som Lettland var tvungna att vinna på råsunda. Svenskarna gjorde sitt jobb, inte mer, och vann med 2-1. Åtminstone lite hyfsad fotboll fick vi se, bland annat lite Zlatan.

Först när matchen var slut började det spännande. Andra halvlek av England-Kroatien had just börjat och England låg under med 2-0!! Som tidigare nämnt krävdes oavgjort för kvalificering för engelsmännen, då Andorra knappast skulle kunna ta poäng av Ryssland.

England erbjöds allt som tänkas kan i sin kris; Israel slog Ryssland, och England behövde bara oavgjort mot Kroatien. Efter omkring 10 minuter av andra halvlek erbjöds de en mycket billig straff av domare Peter Fröjdfeldt, även Sverige gav sitt bidrag. England satte straffen, och England utjämnade matchen med ett snyggt mål av fyrtornet Crouch.

Men så byttes han in, Mladen Petric, som, när alla trodde att Crouch var Englands nye hjälte, slog till med ett 35-meters skott i Scott Carsons vänstra hörn. Rödblommige Steve McClarens ”bygge” har rasat, och som byggmästare får han inget nytt förtroende. England har sumpat sista chansen att kvalificera sig inför EM. Kroaterna var rent utsagt fantastiska, med tanke på den kyla, otroligt täta försvarsspel och orosväckande snabba omställningar. Scott Carson, i sin andra landskamp, böjde sig ner för att plocka blommor när han skulle ta emot ett långskott vid Kroatiens första mål, Wayne Bridge såsade och upphävde offsidefällan vid det andra målet, tredje målet kan man inte skylla på någon. Men för få chanser skapades, och den här gången avgjorde ingen Beckham-frispark i 92:a minuten som för 6 år sedan. England är borta, Sverige är med!

Det här inlägget postades i England, Landslaget. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *