Tuff lottning för Sverige

Svenska damlandslaget i fotboll fick en riktigt tuff lottning när VM lottades i dag. I gruppen har Sverige precis samma lag som i det senaste VM-slutspelet, Nigeria, USA och Nordkorea. USA är rankat som etta i världen och Nordkorea femma. Även om premiärmotståndaren Nigeria inte är rankade så högt (24:e plats) blir även det en svår match. Sverige är rankat på 4:e plats.

Citat från Thomas Dennerby, förbundskapten:

Tja, vad ska man säga. Det blev tuffast möjliga lottning. I vår grupp spelar ju lagen som är rankade etta, fyra och femma i världen – förmodligen snudd på unikt i ett VM. Dessutom får vi våra gruppmatcher i Chengdu och Tianjin och därmed de längsta resorna. Så både sett till motstånd och förberedelser så blev det tuffast möjliga lottning för oss.

Tur då att vi har så fantastiskt bra fotbollsspelare hemma, som klarar av den här utmaningen och kan ta sig an uppgiften på bästa möjliga sätt.

Jag håller med Dennerby, självklart har Sverige en stor chans att gå vidare även om det blir tufft. Vi får hoppas att det går bra, en framgång här skulle betyda mycket för svensk damfotboll.

Det här inlägget postades i Damfotboll. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *