Vad hände, Deportivo La Coruña?

Säsongen 1999-00 vann Deportivo La Liga, för att följa upp med två andraplatser och två tredjeplatser. Efter den andra tredjeplatsen 2004 har allting bara gått spikrakt ner i avgrunden för det forna storlaget. Två åttondeplatser följda av en trettondeplats(!) förra året.

Fjolårssäsongens skyttekung i Deportivo var Javier Arizmendi som halkade in fem bollar. Ett sådan facit är så horribelt genomkasst så man nästan blir rädd. Skyttekungen har dessutom bytt klubb till Valencia, så lagets bäste målskytt blir istället vänsterbacken Capdevila på fyra mål. Capdevila har bara därför flyttat till Valencia. Den säkre mittbacken Jorge Andrade har ju som bekant också flytt fältet, han till juventus.

Fartyget Deportivo är riktigt illa däran, skador på både för och akter gör att skeppet sjunker med en hisklig fart, och det skulle inte förvåna mig om Deportivo, som en gång stod för sån fantastisk fotboll, faktiskt får lämna La Liga i år. Med skepp o med hoj! Kan nye mexikanen Andrés Guardado minska farten? Han bidrog trots allt till Deportivos bortaseger mot Sevilla i helgen. Föga troligt dock…

Det här inlägget postades i Spanien. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *