Underpresterande Valencia presenterar välkänd blond holländare

Även om Valencia inte har varit fullkomligt värdelösa i la liga så här långt så har klubben knappast övertygat. Styrelsen fick nog av Quique Sanchez Flores och gav honom Quiquen efter katastrofmatchen mot Sevilla (0-3), nu anställs Roland Koeman, Ajax förre stjärnman.

Valencia har på de senaste sex matcherna förlorat fem, och vunnit en. Det är horribelt dåligt. I ligan har man dessutom, trots en sjätteplats, släppt in fler mål än man har gjort. Valencia som gjort sig kända för sitt säkra försvar har hittills släppt in 1,9 mål per match i ligan, vad hände?

Förlusten av den 34-årige mittbacken Ayala har svidit mer än någon kunde tro, och supertalangen Raul Albiol har tillsammans med antingen Ivan Helguera eller Alexis (båda har testats likvärdigt) förvandlat backlinjen till ett trasigt såll. Och med 1,5 mål framåt per match ser vi att mycket finns kvar att ge för laget som rankades som Barcelonas och Real Madrids huvudkonkurrent denna säsong.

Personligen tror jag att Valencia kommer få det svårt att repa sig och nå en respektable placering i årets la liga. Roland Koeman ska ju vara en mirakelman, men i och med förlusten av Ayala förlorade uppenbarligen Valencia-spelarna en alltför stor del av sin härliga känsla för fotboll. David Villa har inte hittat rätt mer än två gånger i ligan så här långt och ålderstigne Fernando Morientes har rentav gjort fler. Om det nu blir en uppåtkurva så blir den inte brant, jag är ledsen.

Det här inlägget postades i Spanien. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *