Var Henry verkligen en supervärvning?

Barcelona har inlett La Liga med en oavgjord match och en vinst. Ronaldinho, som helt raderades ut i den oavgjorda gjorde bra ifrån sig i helgen och stod för två mål. Nyförvärvet Thierry Henry har vi fortfarande inte sett så mycket av…

Henry har nyligen fyllt 30, någon ungtupp är han inte längre. Han har under flera säsonger varit van vid en utgångsposition lite åt vänster i anfallet i Arsenal för att sedan göra sin livsfarliga inskärningar som så ofta har resulterat i nätrassel. Var får Henry plats i Barcelona? Barcelona som lever på sitt bollinnehav, direktpassningsspel och mycket rull. Ronaldinhos favorit-utgångsposition är densamma som Henrys, och jag undrar jag, om inte Henry kommer att få det svårt att smälta in i ett spelsystem där han måste anpassa sig efter laget och inte laget efter honom…Det återstår att se.

Real Madrid har inlett ligan på bästa tänkbara sett med två vinster på två matcher. Nye holländaren Wesley Sneijder har förmodligen imponerat mest på kritikerna och han stod för två mål i 5-0-matchen borta mot Villarreal. Sneijder kan ha varit en guldvärvning för Real.

Få tvivlar nog på att det kommer att stå mellan dessa två lag i slutet. Barcelona med sin offensiva fotboll kan komma att få problem ot hårdare motstånd i ligan då man ju är i avsaknad av skadade lagkaptenen, ikonen, och försvarsjätten (om än dock 178 cm lång) Carles Puyol, som till slut drog på sig en skada efter två näst intill skadefria säsonger.

Det här inlägget postades i Spanien. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *